VL:llä käyty ja paljon tuli selvyyttä ja asiaa.. Osa varmaan suoraan toisesta korvasta ulos, kun sitä asiaa tuli niin paljon :) Kaksi tuntia siellä meillä meni. Tunti lääkärin huoneessa ja toinen tunti hoitajan kanssa keskustellessa.

Päädyimme lääkärin kanssa yhteistuumin siihen että tehdään mulle IVF pitkän kaavan mukaan. Lääkärille olisi sopinut kumpi kaava tahansa, eli aika pitkälti tehtiin sitten minun toivomukseni mukaan tämä valinta. Lyhyt kaava olisi varmaan ollut jollain tapaa helpompi ja ainaki lääkkeiden käyttöaika olisi ollut lyhyempi... Mutta sitten kun taas tuossa pitkässäkin kaavassa on ne omat hyvät puolensa, niin halusin päätyä siihen.

Hoito aloitetaan heti tähän kiertoon lääkkeillä suprecur-puregon-pregnyl-lugesteron. Nuo suprecur sumuttelut aloitan ensi viikolla. Siitä viikon päästä pitäisi alkaa menkat, sitten taas viikko niin olisi ensimmäinen ultra, jossa katsotaan onko sumuttelut tehneet tehtävänsä. Jos näin on, niin siitä alkaa sitten piikitykset sumuttelun samanaikaisesti jatkuessa. Sitten taas seuraavalle viikolle olisi kaksi ultraa, tiistaina ja perjantaina. Tuossa perjantain ultrassa olisi sitten tarkoitus päättää punktiopäivä, joka on sitten tod.näköisesti taas seuraavan viikon ma-ke (eli vko46).

Näillä mennään!

 

Tänään oli ultrassa johtofolli n.20mm, eli hyvä kiertopäiviin nähden! Ultrassa näkyi pikku rakkuloita (joista lääkäri puhui että ne olisivat tulossa sitten tuohon seuraavaan kiertoon) oikealla n.6 (lääkäri puheli että varmaan on enemmän, mutta tuo tämän hetkinen suuri folli peittää muut) ja vasemmalla oli n.13. Koska näitä oli niin paljon näkyvissä, niin päädyttiin ettei lähdetä kauhean isolla annostuksella IVF:ään pistämään puregonia. Puregonia pistän sitten ensi kierrossa 150IU ja 125IU, tarvittaessa määrää nostetaan jos noissa seurantaultrissa siltä näyttää!