Tämä kesä on mennyt henkiseen valmistautumiseen IVF:ää varten. Olen jotenkin heittänyt toiveeni kokonaan viimeisen inssin suhteen paristakin eri syystä.

1. Ovulaatio mitä todennäköisimmin osuu sunnuntaille (jos kierto pysyy samassa).

2. Nämä kaksi viimeisintä ja tuleva viimeinen inssi tehdään pienemmällä lääkityksellä kuin mitä ensimmäinen inssi tehtiin ja pienellä lääkityksellä on saatu ainoastaan yksi pienehkö folli aikaan.

 

Eli nyt vaan oikeastaan odottelen että saan viimeisen inssin alta pois.. Tietenkin jos siitä tärppää olen erittäin iloinen, mutta väkisinkin olen jo suunnannut katseeni sinne IVF:ään.

Meillä on sinänsä positiivinen tilanne että nämä IVF:ät tehdään meille Oulun väestöliitolla! Omalla sairaalallamme ei ole resursseja antaa näitä hoitoja joten IVF:t ja ICSI:t on ostopalveluna sitten tuolta Oulun VL:ltä. Todella helpottunut olen ettei meidän hospitaali ole ottanut noita palveluita OYS:lta, jos niin olisi niin jonotusaikamme hoitoihin olisi n. 6-8kk, kun väestöliitolla se on muutama kuukausi!!! (Olen jopa kuullut että sinne on päästy jo 2vko:n sisällä lähetteestä). Ja tämä väestöliitolla käyntihän ei kustanna meille mitään ylimääräistä vaan saamme maksusitoumuksen omalta sairaalalta ja Kelahan puolestaan korvaa sitten matkakulut! Uskoisin jopa heidän kohtelevan siellä väestöliitolla meitä ihan samalla tavalla kuin muitakin "omasta pussista" maksavia potilaita. Tai näin ainakin toivon!

 

Loppupäiväksi yritän saada ajatukseni jonnekkin muualle kuin näihin hoitoihin! Täällä paistaa aurinko ja ajattelin rohkaistua lähtemään rannalle!! En ole tänä kesänä kauheasti käynyt kun on vaan jotenkin niin ahdistanut nähdä odottavia äitejä tai pieniä vauvoja! Mutta nyt aion mennä ja palata hyvillä mielin!

Aurinkoista päivää ja mieltä kaikille!