Silloin ensimmäisen inssin jälkeen (ja ennen sitä) minua vaivasi kovasti se, että inssillä onnistumisen myötä tuleva lapsemme ei ole pelkästään minun ja mieheni aikaansaannos, vaan asiaan on osallisena useampia osapuolia!

Seuraavassa inssissä tämä häiritsevä ajatus oli poistunut jo oikeastaan kokonaan. En tiedä oliko siinä osittain syynä se, että onnistuttiin saamaan se positiivinen tulos ja olin siitä todella, todella onnellinen, eikä silloin käynyt mielessäkään se että mahassani kasvava mahdollisesti tuleva lapsemme ei ole meidän keskenämme aikaan saatu. Seuraavat inssit menivät ilman suurempia tunnekuohuja tuon asian tiimoilta.

 

Nyt minua on alkanut IVF:ää odottaessa vaivaamaan ajatus siitä, että jos onnistumme saamaan lapsen ja meille jää samasta hoidosta pakkaseen alkioita, joilla puolestaan lähdemme vaikka jälleen yrittämään, onnistuen myös niistä ----> Sehän tarkoittaa että lapsillamme on siinä tapauksessa sama alkuun saanti aika, mutta vain eri syntymäpäivä!

 

Tämä nyt on sinänsä aivan mahdottoman huvittava "huolenaihe" tässä tilanteessa ja tiedän ettei sillä ole yhtään mitään merkitystä, mutta jotenkin tuo asia niin "kummastuttaa ja jollain tapaa häiritsee".

 

Yksi toinen mieltä painava juttu on se, että mitä jos meidän siittiöt/munasolut/alkiot vahingossa sekoitetaan jonkun muun parin vastaaviin?!??!?!? Tiedän ja uskon että klinikalla pidetään erittäin tarkkaa huolta näistä, mutta ihminen on erehtyväinen. Kyllä me kaikki tehdään inhimillisiä virheitä!