Eli tänään käyty punktiossa.

Päästessämme klinikalle, kävimme yhdessä miehen kanssa "miestenhuoneessa" hoitamassa "miehen osuuden". Tai yhdessähän näitä lapsia kuitenkin edelleen tehdään, eli päätimme että se on kuitenkin yhteinen osuus ja menimme yhdessä.

Sitten menimme odottelemaan, että meidät kutsutaan valmisteluihin. Odotellessa otin diapamin, tai siis puolikkaan. En tuntenut tarpeelliseksi ottaa kokonaista. Vähän tuntuu etten olisi kyllä tarvinnut sitä puolikastakaan, mutta hoitajan mieliksi sen sitten kuitenkin otin :)

n.20min ennen toimenpiteen alkua meidät kutsuttiin valmisteluihin. Omat paidat sain jättää päälle, mutta alaosaan sain sellaisen essun-tyylisen "kietaisuhameen". Hoitaja laittoi kanyylin käteeni. Ennen toimenpidettä kävin vielä vessassa. Toimenpidehuoneeseen siirryttäessä minua ei vieläkään jännittänyt juuri yhtään. Siellä minulle laitettiin sormeen anturi mittamaan pulssia ja sain ensimmäiset kipulääkkeet. Samassa alkoikin toimenpide.

Toimenpiteen edetessä sain aina tasaisin väliajoin lääkettä suoneen kanyylin kautta ja meille kerrottiin väliaikatietoja talteen saaduista munasoluista. Kun toimenpide oli ohi, makasin hetken aikaa paikallani ja kun päässä ei enää pyörinyt kovasti sain siirtyä takaisin lepohuoneeseen pötköttelemään.

Siellä saimme kuulla lopullisen tuloksen kerätyistä soluista. Niitä oli 9kpl. Tietenkin olisin toivonut että niitä olisi ollut hiukan enemmän, kun rakkuloitakin oli niin paljon, mutta tuo on ihan hyvä määrä!! Ja toivottavasti laatu korvaa määrän.

Huomenna saisimme soitella klinikalle kuinka moni noista oli kypsiä ja kuinka moni hedelmöittynyt! Saa nähdä kumpi meistä sinne uskaltaa soittaa, minä vai mieheni!

Jos siirtoon saakka päästään, niin se on torstaina. Kerroin taas lääkärilleni mielipiteeni siitä jos sattuu että on sellainen alkio, mikä ei mahdollisesti kestäisi pakastusta, mutta voisi olla muuten ehkä elinkelpoinen. Me emme halua mitään havitettävän ja pyysimme että sellaisessa tapauksessa saisimme kaksi alkiota kyytiin. Lääkäri ei tyrmännyt ajatusta.

 

Ja mikä parasta koko päivässä.... MINÄ EN OLE OKSENTANUT LÄÄKKEIDEN TAKIA :)