Puhuin tänään erään ystäväni kanssa puhelimessa, joka on myös käynyt lapsettomuushoitoja läpi ja onnistunut ICSI:n avulla saamaan pienokaisen! Hän on samalta paikkakunnalta kuin minä, eli myös saanut hoitonsa tuolla VL:llä!

 

He olivat saaneet lähetteen VL:lle heti keskustelukäynnin jälkeen. Tuosta lähetteen saannista oli mennyt vain 2viikkoa että olivat saaneet ensikäynnin väestöliittoon.

positiivista: Ei mennyt kuin 2 viikkoa!!!! Kävisipä meillekkin näin hyvin!

negatiivista: Myös tuolla väestöliitolla pitää käydä keskustelemassa ennen hoitojen aloitusta!!!! Eli jippijaijee... tulee kaksi keskustelukäyntiä ----> lisää töistä poissaoloa! Ja tosiaan kun Ouluun saakka pitää lähteä niin se on sitten palkaton vapaa töistä :(

 

Heille oli tehty hoito lyhyellä kaavalla, koska vika miehessä ja naisessa ei vikaa!

positiivista: Eli meillekkin ehkä voisi tulla kyseeseen lyhyt kaava, koska minussa ei mitään löytynyttä "vikaa" (ei kyllä tosin miehessäkään).. Ja se taas tarkoittaa että jos kaikki menee tämän positiivisen mukaan niin ensimmäinen hoito voitaisiin saada jopa jo sitten marraskuulle!! (Julkisella puolen ymmärtääkseni suositaan pitkällä kaavalla tehtyjä hoitoja, mutta onneksi väestöliitolla tehdään näille "julkisille asiakkaille" myös näitä lyhyitä kaavoja)

negatiivista: ?

 

Päätökset hoidoista ja hoitojen aikana tekee väestöliitto! Maksusitoumuksen antanut sairaalamme (vaikka siellä meidän pelkät ultrakäynnit voi olla) ei puutu päätöksiin hoitoja koskien! Ilmoittavat vain väestöliitolle mitä ultrassa näkyi ja vl päättää mitä tehdään ja milloin!

positiivista: En aina ole oikein ollut samaa mieltä asioista nykyisen hoitopaikan lääkäreiden kanssa!

negatiivista: Jos vl:llä on vielä kehnommat lääkärit?  :)  (En usko)

 

Pelkät ultra-käynnit voi olla oman paikkakunnan sairaalassa. Punktio ja siirrot luonnollisesti kuitenkin oulussa!

positiivista: Ei tarvitse pelkän ultrassa käynnin vuoksi ajaa ouluun saakka.

negatiivista: Oman sairaalan polilla saattaa joutua odottamaan muutaman tunninkin ultraan pääsyä sovitusta ajasta huolimatta ---> lisää korvattavia tunteja töihin! (Jos ouluun saakka menisi ultraan niin koko päivä olisi palkaton, ei tarvitsisi huolehtia usean työtunnin korvaamisesta. Vaikka ei siis palkaton päiväkään ole hyvä vaihtoehto)

 

 

Mutta siis vieläkään ei mene meikäläiselle jakeluun, että minkä ihmeen ja kumman takia pitää mennä keskustelemaan omalle lääkärille lokakuussa IVF:n kulusta jos erikseen käydään vielä siellä väestöliitolla?!?!?!?!?!?